donderdag 14 maart 2013

Kip Teriyaki

Wat aten we de afgelopen week?
Donderdagavond: Kip Teriyaki
Vrijdagavond: Karbonade, gemengde sla (olijven, feta, kaasblokjes, uitjes, geraspte wortel), krieltjes.
Zaterdagavond: Salade met gerookte kip/sperziebonen/asperges in ham, walnootdressing + stokbrood
Zondagavond: Biefstuk, spinazie met gekookt ei en aardappels
Maandagavond: Italiaanse omelet met kipfilet Italiaanse roerbakgroente.
Dinsdagavond: Gegrilde witte vis met broccoli-prei-courgette mengsel en kleine aardappels
Woensdagavond: Broccoli-mozzarella-ansjovis-aardappel ovenschotel

De keuze is gevallen op het Teriyaki kip gerecht

Glutenvrije Teriyaki kip met rooerbakgroente en rijst (onderaan staat een vegetarische variant)

Ingrediënten voor 4 personen


Champignons
Prei
Paprika
Ui
Winterwortel
Kipfilet
Ketjap
Conimex Teriyaki saus
wokolie (gember)
Tomatenpuree
(Zilvervlies)rijst
Kroepoek
Seroendeng
Gebakken uitjes (glutenvrij)
Sambal

Bereiding

Kip in marinade:

Snij de kip klein, maak een marinade van olie, ketjap, zout, peper en Indische kruiden naar keuze (bijv. ketoembar, djahé, laos). Marineer de kip hier minimaal 15 minuten in.

Rijst en roerbakken:

Kook de (zilvervlies)rijst in niet te veel water.
Snij alle groente klein of gebruik het nasi-pakket :-)
Roerbak de kipfilet in de wokolie, voeg de groente toe en roerbak dit mee. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de Teriyaki roerbaksaus toe, voeg ketjap naar smaak toe en eventueel wat tomatenpuree als de saus te nat is.

Voeg de rijst bij de de saus en warm dit nog even door.

Lekker met kroepoek, sambal, seroendeng, gebakken uitjes en atjar tjampoer. En een (glutenvrij) biertje.
Liever vegetarisch?
Roerbak alleen de groente, voeg aan het einde Cashew noten toe. Bak er een omeletje bij, snij die in reepjes en strooi erover heen. 

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen: