donderdag 21 februari 2013

Hutspot met klapstuk (lekker ouderwets)

Deze week is er keuze uit de volgende gerechten. Want we aten op
Donderdag: Restje rode kool/verse worst en Restje kip/kerrie/rijst
Vrijdagavond: Bloemkool, aardappelen en verse worst
Zaterdagavond: Quiche Hawaï
Zondagavond: Hutspot met klapstuk
Maandagavond: Stoof kip met snijboontjes/paprika en rijst
Dinsdagavond: niet thuis gegeten
Woensdagavond: Farfalle Bolognese

Hutspot met klapstuk

Hou bij het maken wel rekening met de tijd. Want het maken (sudderen) van de klapstuk duurt 2 uur.... Dus als je meteen twee porties (of meer) maakt, heb je ook lekkere klapstuk als je eens minder tijd hebt!

Ingrediënten voor 4 personen

75 gram boter
4 uien: 2 in ringen, 2 gesnipperd
750 gram winterwortel, in plakjes
750 gram aardappels (gebruik meer aardappel als je dat lekkerder vindt)
400 gram doorregen runderlappen (bijv. bieflappen), in blokjes
1 theelepel dillezaadjes of 1 eetlepel verse dille
2 laurierblaadjes
zout
peper

Bereiding klapstuk

Snij 2 uien in halve ringen. Snij de runderlappen in blokjes (niet te klein).
Doe de boter in de pan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Bak de gesnipperde uien mee. Voeg een scheutje water toe, zout, peper, dille en de laurierblaadjes toe.
Laat dit 2 uur sudderen op laag vuur.

Bereiding hutspot

Kook intussen de aardappelen, wortelen en uiringen in weinig water met zout in 25 minuten gaar. Giet de aardappelen en groenten af en stamp ze fijn.

Meng het stoofvlees en een deel van de jus met de puree. Breng de hutspot op smaak met zout en peper naar wens.
Geef de rest van de jus er apart bij.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: