donderdag 28 februari 2013

Captain's diner (Kapucijnerschotel met stroop)

Wat aten we de afgelopen week?
Donderdagavond: Kapucijnerschotel met gehaktballen en aardappelpuree.
Vrijdagavond: Couscous/rijst (glutenvrij) Merguez
Zaterdagavond: Zuurkoolstamppot, maar niet thuis.
Zondagavond: Zweedse balletjes met roomsaus/rode vruchtjes en friet
Maandagavond: Bloemkool ovenschotel
Dinsdagavond: rode kool met gehaktballen en aardappels
Woensdagavond: Bami/mihoen (glutenvrij)

De keuze is gevallen op.... en dat kwam door de stroop - dat vonden ze zó bijzonder!

Kapucijnerschotel met stroop (Captain's diner), gehaktballen en aardappelpuree


Ingrediënten voor 4 personen

1 blik kapucijners
stroop
1 ui - gesnipperd
250 gram magere spekreepjes
1 pot Amsterdamse of witte kleine uitjes
300 gr. gehakt
gehaktkruiden
1 ei
kopje melk
Glutenvrije paneermeel*
8 kruimige aardappelen
zout, peper
laurierblad
boter om in te bakken

Bereiding

Puree:

Schil de aardappelen, kook ze en pureer ze met een scheutje melk en een klontje boter.

Gehaktballen:

Vermeng het gehakt met de gehaktkruiden (volg de aanwijzing op het potje/zakje), voeg 1 ei, scheutje melk en de glutenvrije paneermeel toe. Kneed tot 6 tot 8 gehaktballen. Verhit de boter in de pan en braad de gehaktballen aan, draai het vuur lager en bak ze (af en toen kerend) in ca 20 minuten gaar.

Kapucijnerschotel:

Bak de spekreepjes in een pan zacht, voeg de gesnipperde ui toe en bak even mee.
Voeg de kapucijners toe, zout, peper en het laurierblad. Warm door en door.
Vergeet niet het laurierblad eruit te halen ;-)

*Glutenvrije paneermeel is te koop, maar ook zeer makkelijk zelf te maken. Laat een kapje van glutenvrij brood drogen en vermaal dit in een keukenmolentje. Heb je helemaal geen tijd, vermaal dan een glutenvrije beschuit of cracker.

Wil je eens een oosterse smaak aan je gehaktbal? Gebruik dan gemalen kokos ipv paneermeel.

Serveer de kapucijners met de stroop en amsterdamse of witte uitjes.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen: