donderdag 24 januari 2013

Pasta Bolognese di Emilie

Vandaag een heel simpel recept voor Pasta Bolognese

Pasta Bolognese di Emilie

Klinkt mooi hè? Maar dit recept is eigenlijk gewoon voor een tomatensaus met gehakt en verschillende groenten. Wel met een beetje gemak, want ik gebruik geen verse tomaten.

Ingrediënten voor 4 personen

with thanx to Su-Lin for the
fotograph of basic penne bolognese
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 ui
300 gr. gehakt
3 paprika's (rode, groene, gele)
1 prei
1 bakje champignons
(glutenvrije) pasta (bijv. spaghetti of penne)
1 pakje gezeefde tomaten
1 blikje tomaten zonder schil (of blokjes)
peper
zout
(verse) basilicum of Italiaanse kruidenmix
geraspte (Parmezaanse) kaas

Bereiding

Snij de ui in ringen. Snij de paprika's in reepjes of blokjes. Halveer de prei en snij in ringen. Snij de champignons in dikke plakken. Pers de knoflook.
Doe de gezeefde tomaten en de tomatenblokjes in een kom en vermeng dit met peper, zout en de basilicum of Italiaanse kruidenmix naar smaak.

Zet water op voor de (glutenvrij) pasta en bereid dit verder volgens de instructie op de verpakking.
Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg daarna de paprika en champignons toe. Als laatste de prei.
Voeg de tomatensaus toe en laat aan de kook komen.

Serveer de pasta en saus apart. Zo kan iedereen de hoeveelheid zelf bepalen.
Pluk een paar blaadjes Basilicum en serveer die er apart bij.
Geef er geraspte kaas of Parmezaanse kaas bij.

Meer variatie? Voeg eens gesneden olijven toe of kruidenkaas (bijv. Paturain).

Eet smakelijk!


NB Zodra ik een eigen foto heb, voeg ik die toe.

1 opmerking:

Unknown zei

Als naar deze foto´s zitten te kijken krijg ik zo honger haha en ik heb gewoon net gegeten.